Lil Babys ”My Turn” är inte bara Atlantarapparens mest framgångsrika projekt hittills – det är ett av de mest framgångsrika hiphopalbumen någonsin. I alla fall om man använder Billboardlistan som måttstock.

”My Turn” debuterade på högst upp på Billboards Top R&B/Hip-hop albums-lista och har sedan dess aldrig trillat ur. Totalt har albumet samlat ihop 85 veckor i topp tio – ett nytt rekord på hiphop och r&b-listan.

Billboard meddelade under torsdagen att ”My Turn” hade passerat det tidigare rekordet på 84 veckor som sattes av Post Malone och hans album ”Hollywood’s Bleeding” förra året.

Rekordet är ännu mer imponerande om man sätter in det i sitt musikhistoriska sammanhang. Lil Babys 85 veckor på topp tio-listan är nämligen inte bara det bästa resultatet för en hiphopskiva. Det är det bästa resultatet sedan den första r&b-listan instiftades 1965, då under namnet Hot R&B LPs.

På listan över album som spenderat längst tid på topp tio-listan finns klassiker som Michael Jacksons ”Thriller” och Whitney Houstons självbetitlade album från 1985. Men nu har alltså listan en ny kung på tronen: Lil Babys ”My Turn”.

Foto: Christopher Parsons / Universal Music