5ddd479890586538a7456db3
“Leaving Neverland”-regissören erkänner faktafel i offers berättelse


 

 

HBO-dokumentären “Leaving Neverland” har fått stor uppmärksamhet då den återigen tagit upp misstankarna och anklagelserna om sexuella övergrepp av barn kring poplegenden Michael Jackson. Nu har regissören Dan Reed hamnat i blåsväder och fått människor runt om i världen att ifrågasätta dokumentärens trovärdighet på grund av faktafel. Enligt Mirror Online erkände Reed att den tidslinje som gavs av det påstådda offeret James Safechuck inte passar de datum som uppges i serien.

 

James Safechuck har delat med sig av uppgifter om att kungen av pop utnyttjat honom sexuellt i ett av de övre våningarna på Neverlands tågstation. Något som nu påstås inte kan stämma.

 

En av Michael Jackson levnadstecknare, Mike Smallcombe, har påpekat att tiden för övergreppen inte kan stämma då den inte stämmer överens med tiden för byggnationen av tågstationen. James Safechuck har uppgett att övergreppen ägt rum från 1988 fram tills 1992 medan Mike Smallcombe menar på att stationen inte byggdes förrän 1993 och invigdes först 1994. För att bevisa sin sak delade han med sig utav bygglovet till tågstationen på sin Twitter, vilket visar att Neverlands tågstation mycket riktigt godkändes den 2:a september 1993 och öppnades 1994.

 

 


 

 

 

Dan Reed erkänner att tidsperioden inte stämmer men hävdar att James Safechuck helt enkelt fått slutperioden för övergreppen om bakfoten.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL