5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Lauryn Hill fyller 40 år – vågar vi hoppas på ett nytt soloalbum?


 

 

Lauryn Hill från South Orange, New Jersey fyller i dag 26:e maj 40 år. Trots att hon under mitten av 90-talet hade sin glansperiod och sedan 2002 inte har gjort något officiell albumrelease så förblir hon i både media och fans medvetandevärld för sin fantastiska röst och kunskaper med rimblock tidigt i karriären.

 

Lauryn Hill har under sin karriär hunnit med att slå allehanda försäljningsrekord med Fugees-skivan “The Score” och blev den första artisten att vinna fem (!) Grammy Awards-statyetter för det hyllade albumet “The Miseducation Of Lauryn Hill”, som fick totalt tio nomineringar. Hon vann följande statyetter för hennes hittills enda soloskiva:

 

– Album of the year
– Best new artist
– Best female R&B performance
– Best R&B song (“Doo Wop (That Thing)”)
– Best R&B album

 

 

Under 2000-talet har Lauryn turnerat sporadiskt och har gjort enstaka singelreleaser, i färskt minne finns de uppmärksammade singelarna “Consumerism”. samt “Black Rage”.

 

 

I dagsläget finns, tyvärr, inga bekräftade uppgifter om att Lauryn skulle ha en ny albumrelease nära förestående. Nyligen skulle Lauryn Hill ha spelat i Nigeria men blev i sista stund tvungen att ställa in på grund av logistikproblem med arrangören. Då spelade hon in en akustisk video som går att se nedan.

 

 

 

 

Grattis Lauryn! Dagen till ära lyssnar vi på “The Score” (nedan i en fan-skapad soloversion) samt solodebuten.

 

The Fugees (Lauryn Hill Solo) by The Smoking Section on Mixcloud

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL