Med mindre än två veckor kvar till starten av Coachella har Kanye West nu hoppat av sitt uppdrag som headlineakt, enligt TMZ. Detta betyder att Travis Scott, som avbokades från festivalen efter tragedin på Astroworld Festival i fjol, inte heller kommer att uppträda jämsides Ye.

Källor nära Ye ska ha informerat TMZ om avhoppet, som kommer bara någon dag efter att rapparens media manager Jason Lee tillbakavisat rapporter om att Kanye ska söka hjälp för sin psykiska ohälsa – något som källor nära hans ex-fru Kim Kardashian sagt till Page Six.

Det är i dagsläget oklart vad anledningen till avhoppet är, vilket också TMZ påpekar. Kanye har ett par tuffa månader bakom sig, där dispyter med både Trevor Noah och framförallt Pete Davidson tagit mycket energi och dessutom fått honom avstängd från Instagram.

En teori har med Billie Eilish att göra. Sångerskan är själv bokad som headlineakt och i februari blev Ye rasande när han uppfattade det som att Eilish pikat Travis Scott då hon stannade en konsert för att se till att ett fan var okej. Agerandet fick Ye att utkräva en ursäkt från Eilish om han skulle närvara på festivalen, något han aldrig fick.

Hur som helst kommer besökare från Sverige fortfarande kunna se stjärnor som Snoh Aalegra och Swedish House Mafia i amerikanska öknen med start 15 april.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Coachella (@coachella)

Foto: Mert Alas/Marcus Piggott