"Justifying bigotry on your people".

Under Coachellas andra helg var en av de stora höjdpunkterna Kanye Wests “Sunday Service” under påsksöndagen. Uppträdanden tog passande nog plats uppe på en klippa, där huvudpersonen bjudit in artister som DMX, Chance The Rapper, Kid Cudi och Teyana Taylor.

Av klippen att döma och de efterföljande reaktionerna var de flesta fans uppjagade av vad de fick se, men alla var inte lika positiva. Hiphop-kritikern och pensionerade rapparen Joe Budden gick ut på Twitter och kritiserade Kanye West efter att bilder spridits på “kyrkokläderna” som sålts på festivalen i samband med spelningen. Kanyes merchandise bestod bland annat av en poncho, “Sunday Service”-tröjor och byxor samt “church socks” för 50 dollar.

Kritiken från Budden är förstås med Wests tidigare utspel om att slaveri är valfritt och sitt tydliga stöd för presidenten Donald Trump, i åtanke. Detta i kombination med att han alltid utlovat att hans kläder ska vara tillgängliga för alla. På Twitter skriver Budden:

“From justifying bigotry on your ppl to Church merch and Coachella choirs… God bless us all.”

Se Kanye Wests Coachella-uppträdande nedan, där han även spelade upp en ny låt titulerad “Waters”, möjligen från hans utlovade album “Yandhi”.