imenella-2019-pressbild-sony-music-S
Imenella tilldelas Musikförläggarnas stipendium 2019


 

 

Imenella debuterade med singeln “Movies” i mars 2018 – sedan dess har musikkarriären tagit fart på allvar där hon bland annat hyllats för singeln “Chagga” från i fjol.

 

 

Nu tilldelas rapparen och låtskrivaren Imen ”Imenella” Mohamed Musikförläggarnas stipendium 2019, vars syfte är att ”uppmärksamma en ung låtskrivartalang i början av karriären”. Imenella själv kommenterar stipendiet i ett pressutskick:

 

– Ibland tvivlar man på sig själv och sätter orimliga krav på sin kreativitet, därför är jag så otroligt tacksam att bli sedd på det här sättet. Tack för att ni ser mig och peppar mig till att fortsätta göra det jag gör. Genom mig vet jag att ännu fler kan drömma stort.

 

 

Motiveringen lyder:

 

”Med en enda låt vände hon helt på spelet och visade upp en ny sida av samma mynt. För vissa har Chagga ́blivit ett feministiskt statement, för andra är låten en perfekt start på förfesten eller den ultimata klubbdängan. Men det slutar knappast där. Imenella är ingen one-hit-wonder – hon är snarare artisten som vi i framtiden kommer att se på de största scenerna. Hon är personen som R&B- och hiphop-scenen kommer att centreras kring. I år vill vi tilldela Musikförläggarnas stipendium till en lysande förebild och en person som suger åt sig perfekta beats och levererar perfekt tajmade texter.”

 

 

Stipendiet delas ut på Musikförläggarnas Pris den 8:e november på Berns i Stockholm, då även priser delas ut i ett flertal andra kategorier. Bland de nominerade återfinns bland andra Einár, Cleo och Mabel. Se alla nominerade här!

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Foto: Pressbild Sony Music / Digital Artist

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL