5f2d30fa05d9010e180815f2
Fricky, Jelassi, Guleed och Dree Low coachar nya talanger i Nästa Nivå 2020


 

 

Sedan 2013 har talangtävlingen Nästa Nivå anordnats och har resulterat i att många nya talanger fått skina, bland annat på Kingsizegalan 2014 då Lokal utsågs till vinnare. Tidigare år har bland andra Cherrie, Timbuktu, Silvana Imam, Cleo, Ison & Fille och Erik Lundin agerat mentorer och coacher för de utvalda talangerna. I samband med detta har artisterna bland annat rest iväg till Red Bull Studios i Paris, London och New York.

 

 
Nu lanseras Nästa Nivå 2020 och Fricky, Jelassi, Guleed och Dree Low kommer vara artisterna som vägleder nya talanger. Jelassi säger i ett pressmeddelande:

 

– Jag började hänga i studios när jag var typ 16 och lärde känna folk, men det var först när jag träffade min producent Nisj som jag berättade att jag också ville göra musik. Jag behövde någon som fattade och lyssnade på mig och när jag träffade honom släppte liksom allt. Red Bull Nästa Nivå är en chans för mig att kanske kunna ge den känslan till någon annan.

 

 
I år går resan med Nästa Nivå-talangerna till Kapstaden i Sydafrika. Där kommer de fyra utvalda talangerna att spela in musik i Red Bull Studios, delta i föreläsningar och guidas av sin mentor mellan den 21-29 mars 2020. Utöver det kommer även talangerna att få göra ett gig på Lollapalooza Stockholm i juni 2020. För Nästa Nivå 2020 är klädmärket New Black och musikdistributören Amuse partners.

 

 

Är du aspirerande artist och vill medverka i Nästa Nivå 2020 kan ansöka med ett filmklipp på sig själv. Ansökan öppnar den 20:e januari via www.redbull.se/nastaniva

 

 

 

 

Foto: Amanda Nilsson / Red Bull

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL