Erik Lundin möter Lilla Al-Fadji – “Annie Lööf” får en LAF-remix


 

 

Erik Lundin har haft ett synnerligen framgångsrikt fjolår då han vann pris för Årets hiphop/soul vid 2016 års P3 Guldgala och nyligen kammade han hem två Grammis; en för “Årets textförfattare” och en för “Årets hiphop/soul”.

 

Erik Lundin, som förr gick under artistnamnet Eboi, debuterade med ep:n “Suedi” i slutet på förra året. För Lilla Al-Fadji berättar han om varför han började rappa på svenska och hur det kommer sig att han bytte namn och gjorde en låt om jakten på pengar, som han döpte till Annie Lööf. Dessutom bjuder Lilla LAF på en remix av just hitlåten Annie Lööf. Och så berättar Erik Lundin om när han var med i SVT:s Gomorron Sverige och fick programledaren att börja gråta när han rappade accapella i tio minuter.

 

– Jag kände att det var stort och monumentalt. Jag fick predika där i tio minuter om våra historier utan beat eller något annat. Bara min röst som fick förmedla alla de här historierna, säger Erik Lundin.

 

 

Nu på lördag 26:e mars sänds avsnittet av Lilla Al-Fadji med Erik Lundin som gäst. Tiden är kl 16:03-18:00 i P3 live i radion eller via SR Play-appen.

 

 

Foto: Sveriges Radio

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL