61e03a9241f02418c35e38e2
Drake sätter nytt streaming-rekord på Spotify och Apple Music


Passerar därmed Kanyes siffror för “Donda”.

 

 

Om det inte var tydligt innan så är det nu utom tvivel att Drake endast tävlar med sig själv när det kommer till streamingsiffror. Bara timmar efter att “Certified Lover Boy” släpptes kunde Spotify konstatera att albumet slaget nytt rekord för flest streams under en dag. Ett rekord som tidigare markerades med föregångaren “Scorpion”, som 2018 samlade ihop 132 miljoner streams under en dag.

 

 

 

Samma rekord slår Drake på konkurrerande plattformen Apple Music, då han blivit både den mest streamade artisten under en dag och haft det mest streamade albumet under 24 timmar. Det senare rekordet sattes för bara några dagar sedan när Kanye West släppte “Donda”, vilket samlade ihop 60 miljoner streams i USA under sin första dag.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Complex Music (@complexmusic)

 

 

“CLB” släpptes i fredags och spänner över 21 låtar med gäster som Jay-Z, Lil Wayne, Kid Cudi och Lil Baby. Senare stod det klart att rapparen tillägnat albumet till bortgångna modellerna Nadia Ntuli och Mercedes Morr. Den förstnämnda dog i en bilolycka tidigare i år och den senare för bara någon vecka sedan, i vad som verkar vara mord alternativt självmord.

 

 

Lyssna på albumet nedan.

 

 

 

 

Foto: @champagnepapi

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL