Enligt en rapport från Billboard har nu Drake och Jay-Z lika många ettor vardera, 14 stycken, på Billboards R&B/Hip-Hop Albums- lista. Drizzy har lyckats klättra upp på delad plats med Hov tack vare ”Her Loss” – det senaste albumet tillsammans med 21 Savage. 

Drakes första etta kom redan 2010 i och med debuten ”Thank Me Later” medan Jay-Z:s etta kom i och med hans tredje album ”Vol. 2… Hard Knock Life”, 1998.

Det är inte bara deras egna album som tagit rapparna till toppen. 2018 hamnade Jay-Z som nummer ett på listan tack vare samarbetsskivan ”Everything Is Love” med Beyoncé. Och Drake klättrade till toppen 2009 med Young Moneys samlingsalbum ”We Are Young Money”. Så tekniskt sätt delar rapparna rekordplatsen med 15 ettor var. De enda artister som har fler ettor än dem är The Temptations med 17 placeringar.

Drake fortsätter även att regera på Hot R&B/Hip Hop Songs-listan tack vare senaste låten ”Rich Flex” som kom in som nummer ett. Med den placeringen har nu Drake 26 ettor på listan och utökar avståndet till Aretha Franklin och Stevie Wonder, som har 20 ettor var.

Och som om det inte vore nog med det, Drake skapade precis historia när åtta låtar från senaste albumet ”Her Loss” hamnade i topp tio på Hot 100-listan, vilket gör honom till den första artisten att åstadkomma det inte bara en gång, utan två gånger. Den första tillfället var med förra årets album ”Certified Lover Boy”. 

Se videon till ”Rich Flex” som släpptes i onsdags, nedan.

Foto: Instagram/Lenny S

6412e4b25c415800cc0e8973