Det är ingen tvekan om att Drake är en av de största och mest inflytelserika rapparna på denna sida av 2000-talet. Lite beroende på vem man frågar skulle nog de allra flesta påstå att han inte har mycket gemensamt med ikoner som Biggie och 2Pac, men det betyder inte att han inte respekterar dem.

Drake har de facto hyllat 2Pac ett par gånger under karriären och nämnt hans namn i låtar. Men han älskar uppenbarligen också hans musik, även till dags dato. I en Instagram-post avslöjade Drizzy igår sin Spotify Wrapped, där just 2Pac (något överraskande) var hans mest lyssnade artist.

Frågorna som uppstår är kring texten som den uppskattade Spotify-funktionen klämt ur sig.

“Your top artist this year was 2Pac. You spent 246 minutes together. You were in the top 7% of 2Pac listeners this year”, går att läsa i meddelandet.

Utan att göra något större grävjobb så känns det lite suspekt att drygt fyra timmars lyssnande – på ett helt år – räcker för att ligga inom topp 10 av 2Pac-lyssnare världen över. Likaså undrar man över hur lite musik Drake faktiskt lyssnar på överlag, men det kan ju mycket väl vara så att han främst använder Apple Music, Tidal eller andra musiktjänster för sitt vardagslyssnande.

Vi överlever utan att veta exakt, eller hur?

Hur som helst är det onekligen så att 2Pacs musik i allra högsta grad lever vidare. Häromdagen stod det klart att rapikonens “Greatest Hits”-samling blivit den fjärde längst listade skivan på Billboard.

Foto: Republic Records