DJ Salla uttalar sig om Dogges bojkott av The Latin Kings-hyllning


Välkomnar Dogge och Daddy Boastin till Hamburger Börs 27:e april.

 

 

I vintras prisades The Latin Kings för sina insatser inom svensk musik och 2014 markerar samtidigt 20 år sedan debutalbumet “Välkommen Till Förorten” släpptes. Sedan många år tillbaka är dock Latin Kings splittrade som grupp då man bröt upp i mitten 2000-talet. För några veckor sedan gick Miguel Pizarro och dennes Flaco Productions ut med nyheten att man kommer hylla The Latin Kings i samarbete med Swedish Music Hall of Fame där en lång rad svenska artister ska tolka gruppens andra album “I Skuggan Av Betongen”.

 

 

I en intervju med Allomstockholm.se förra veckan kommenterade Dogge Doggelito TLK-hyllningen som ska gå av stapeln på Hamburger Börs och menade att andra artister ville tjäna pengar på gruppens musik. Miguel Pizarro tillbakavisade detta i samma artikel och nu gör DJ Salla ett uttalande via Facebook där han skriver:

 

 

Jag tycker personligen att det är en ära att dagens hip hop artister vill hylla vår musik , kul att vi är med i Swedish Music hall of Fame och att de hyllar de invalda med konserter, samt att vår vän Miguel Flyte är den som arrar. För mig är det bara positiva grejer , det är bra att konserten hålls centralt då alla är välkomna. TLK startades Fittja och Alby , Chepe kom på namnet, vår första skiva skrev och gjorde vi i Rinkeby, Fiskis, Fittja , Alby och Solna, den andra i Fittja, Sveavägen och Norsborg.


Jag och Chepe hoppas fortfarande att Dogge, Daddy Boastin, Nang Shubang, Miss G, Azzan Jack och alla andra inblandade dyker upp den 27:e för vi har bara bra positiva minnen till vår musik. Det här är också en hyllning till alla gästartister och musiker omkring oss som gjorde TLK möjligt.


Från hjärtat, tack och massor av kärlek och respekt , det var vad det handlade om då och fortafarande.


/Salla

 

 

Mer info om eventet den 27:e april finns HÄR!

 Publicerat:
RedaktionenNULL