62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Del 2 med Promoe från Looptroop Rockers i Gatuslangs senaste episod ute


 

Nu är den efterlängtade sista delen av Gatuslangs intervjuserie med Promoe här! I podcasten, som fokuserar på djupgående intervjuer med profiler inom svensk hiphop, får nu lyssnaren höra Promoe/Mårten Edh fortsätta berätta sin hiphop-historia.

Promoe från Da LooptroopLooptroop eller The Looptroop Rockers känner nog samtliga svenska hiphop-lyssnare till. Men alla kanske inte känner till att han upptäckte hiphopen redan på 80-talet och började rappa redan 1991, innan bildandet av Looptroop. Under 90-talet var hans grupp undergroundlegender i Sverige och satte Västerås på den svenska rapkartan. Gruppen var också bland de absolut första att inspirera och visa på att det går att göra hiphop-musik spridd utan ett stort skivbolag i ryggen.

 

Lyssna via Gatuslangs hemsida

 

I den andra delen i Gatuslangs Promoe-saga får vi bland annat höra Mårten Edh berätta om debutalbumet Modern Day City Symphony med sin grupp Looptroop och sin egna solodebut Government Music. Dessutom dyker DJ Dainja upp som gäst i avsnittet. Trevlig lyssning!

 

 

 

///Sofia Bodén

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL