I Barnradions läslovsspecial får vi höra några av Sveriges mest omtyckta artister läsa klassiska sagor. Hela läslovet, med start på måndag den 30 oktober, kan stora och små lyssnare ratta in Barnradion för att bland annat höra Cleo, Dregen, Sanna Nielsen, Sarah Klang och Casper Janebrink läsa de sagor vi alla älskar. 

Barnradions läslovsspecial är en återkommande satsning som vill lyfta fram sagolyssnande och -läsande på olika sätt. 2022 fick kända föräldrar läsa en barnbok de själva valt ut. I år är det alltså i stället fem välkända artister som läser varsin klassisk saga.

– Läslovet är ett perfekt tillfälle att lyssna och läsa tillsammans. Vi på Barnradion är så himla nöjda och stolta över årets inläsare, deras unika röster passar perfekt som sagoberättare! säger Per Palmqvist, exekutiv producent på Barnradion.

En av artisterna blir alltså Cleo. I Barnradions läslovsspecial läser hon passande nog “Mästerkatten i stövlar”. Kanske, både en referens till “Mästerbotten” och de höga stövlar hon själv trivts i på scener runtom i landet under året.

“Läslovsspecial: Artister läser klassiker” sänds klockan 18.43 i P4 eller när du vill i appen Sveriges Radio Play.

Foto: Pressbild/Sveriges Radio

65ba07add7a32f7b0a037f23