62429f791c0bfc1aba6ef852
Cleo får eget sommarprogram i Sveriges Radio


Sänds från hemstaden Umeå med Random Bastards-kollega.

 

 

Under många år har Nathalie ”Cleo” Missaoui varit en av den svenska hiphopscenens starkaste profiler. Hon har genom årens lopp samarbetat med Linda Pira, Looptroop Rockers, Syster Sol, Mwuana och många fler. Hon utgör även en grundbult i kollektivet Random Bastards, tillsammans med andra artister från Västerbotten som Fricky, Gonza-Ra och Trainspotters. När Kingsize Magazine gjorde återkomst i fysiskt format i mars 2018 blev Cleo och Random Bastards även först ut att pryda omslaget på tidningen.

 

 

Nu meddelar Sveriges Radio att Cleo blir programledadre för ett sommarprogram i P3. Detta innebär att hon flyttar hem till Umeå i sommar för att sända radio som kretsar kring aktualiteter, populärkultur, samt flera gäster och dialog med lyssnarna. “Cleo i P3” börjar sändas den 15:e juli och hon får sällskap av Marc Strömberg och flera gäster med förankring i Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten. Även artisten Oscar Zia får en egen talkshow i P3 denna sommar, med start 10:e juni. Cleo säger i ett pressmeddelande:

 

“Egentligen är jag mitt i en bebisbubbla ute på en ö utanför Stockholm. Men eftersom jag längtat hem till UÅ sen fem år tillbaks så var det ju noll tvekan om att jag ville göra det här programmet, och få bo i min stad igen. Sen att få testa mina programledarvingar som jag tror är kung, och få sitta och snacka en sommar med min bästa vän som sidekick känns ju som en dröm.”

 

 

Cleos radioprogram får programstart 15:e juli kommer sändas vardagar kl.13-16 i Sveriges Radio P3.

 

 

 

Häromveckan uppträdde Cleo med fästmannen Fricky och kollektivet Random Bastards på Brännbollsyran. Se bilder nedan!

 

 

 

Foto (artikel): Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL