Det är många som tappat både hoppet om – och respekten för – Kanye West. Men inte Donald Glover, eller Childish Gambino som han kallar sig som artist.

Tillsammans med sin motspelare i sin nya serie “Mr. & Mrs. Smith”, Maya Erskine, deltog Gambino nyligen i Complex-segmentet “GOAT Talk”, där de fick utse sina favoriter i en rad olika kategorier. När kategorin “G.O.A.T. Rapper” kom på tal tvekade inte skådespelaren och artisten när han svarade:

“To me? Kanye. To me. I know that’s controversial, but I feel like we would not have any of the rappers we have now without him. That’s just for me.”

Även om valet kan tyckas kontroversiellt är det uppenbart att Gambino inte lägger större värde vid Kanyes ageranden utan endast bedömer hans musikaliska bidrag. Och då är det kanske inte lika kontroversiellt.

Hur som helst är det också många som har Gambino själv som favoritrappare – och dom ska inte behöva vänta mycket längre på ny musik. Runt jul fick TMZ tag på den ljusskygga och ambitiösa kreatören och frågade vad som var på gång härnäst för honom. Efter att ha svarat “another album”, tillade han också att det släpps “soon”.

Håll utkik för mer information och se klippet med Gambino och Erskine nedan.

Foto: RCA Records