Cardi B slår Ms. Lauryn Hills list-rekord med debutalbumet “Invasion of Privacy”


Avslöjar samtidigt planer på att ta ställa upp i kongressval.

 

 

Cardi B har slagit ett nytt rekord med “Invasion of Privacy”. Det står nu klart att debutalbumet är det som figurerat längst tid på Billboard 200 av en kvinnlig rappare – hela 92 veckor. Därmed slår hon Ms. Lauryn Hills debutalbum “The Miseducation of Lauryn Hill” från 1998.

 

Cardi firade triumfen med ett kort meddelande via sociala medier:

 

“Thank you everybody ! Hopefully by the time I put my second album out IOP still charting. It will be dope to have two albums charting at the same time ! Ugh THE PRESSURE ! Thank you for the love.”

 

 

 

 

Detta är dock långt ifrån det första rekord som Cardi slagit med “Invasion of Privacy”. Det har redan certifierats trippel-platina och hon blev den första kvinnliga artist att få varje låt på albumet guld-certifierad. 2018 fastslog även Apple Music att albumet samlat ihop 100 miljoner streams på en vecka, vilket såklart var ett nytt rekord även det. Hon vann dessutom en Grammy för bästa rapalbum med sin debut vilket, you guessed it, hon blev den första kvinnliga soloartisten att göra.

 

Men trots att musikkarriären uppenbarligen går spikrakt uppåt annonserade Cardi nyligen att hon även har andra planer – inom politiken. I en rad inlägg på Twitter förkunnar hon att vill bli politiker och menar att hon skulle kunna skaka om en del i kongresshuset om hon fick chansen.

 

 

 

Rapparen lovar att hon ska utveckla sina ambitioner i ett kommande video-inlägg, något som hon ofta använder som ett medel för att framföra sina budskap och svara på inte helt ovanlig kritik. Apropå det lär hennes eventuella jakt på en politisk karriär påverkas av domen i hennes pågående rättsfall efter ett slagsmål på en strippklubb i New York 2018.

 

Cardi B har tidigare kritiserat Donald Trump ett antal gånger och verkar åtminstone komma bra överens med Bernie Sanders, som hon intervjuade i somras.

 

 

Foto: Flo Ngala

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL