Att hyra en husbil för camping nära Stockholm är ett utmärkt sätt att spendera semestern på. Många är under intrycket att man behöver köpa sin egen husbil eller husvagn för att kunna campa, men genom att hyra husbil så är det hur enkelt som helst. Nedan kan du läsa om de allra bästa campingplatserna runt om i vår huvudstad.

Tyresta park och naturreservat

Tyresta nationalpark och naturreservat är en bra idé för en dagstur eller ett ställe att övernatta på. Denna entré till naturen ligger bara 20 km från Stockholms centrum och ligger i en av de vackraste, vilda delarna av staden som inte är helt bebodd av människor.

Den vackra parken är över 5 000 hektar stor och har en mängd olika växter och djur. Den har också några sjöar och historiska byggnader som är intressanta ur kultursynpunkt. Det finns många stränder och vackra skogar.

Parken är stor nog att du kan göra flera dagsvandringar och avsluta dagen med ett dopp i en varm, klar sjö. Men i Tyresta nationalpark får man bara campa på vissa platser en natt i taget. Människor kan dock få gratis ved att använda för sina lägereldar, vilket ökar mysfaktorn rejält.

Långholmen

Långholmen är en grön oas mitt i Stockholm, mellan Södermalm och Kungsholmen. Det är varje naturälskares dröm. Endast husbilar får campa här, vilket passar utmärkt om du planerar att hyra husbil i Stockholm från Campervan Sweden. Det här stället är fantastiskt eftersom det har allt du behöver för att göra din resa så enkel som möjligt, som ett välkomstområde, toaletter, duschar och färskvatten.

Så om du vill att din resa ska vara mer än bara ett stopp för en natt och du vill lära dig om stadens historia, shoppa och se sevärdheterna kan Långholmen vara platsen för dig. Långholmen ger även närhet till Söder Mälarstrand och Gamla Stan vilket ger mycket att se och göra.

Gålö Havsbad

Många säger att Gålö Havsbad är ett paradis för alla. Området är fullt av vilda djur och har fantastisk utsikt över havet. Det ligger mitt i ett vackert och fridfullt naturreservat intill Stockholms längsta sandstrand.

Den har stugor, hotell och plats för att ta med eget tält, husvagn eller husbil. Du kan åka på deras trampbåtar, campa, fiska, leka i arkaden eller lekplatsen, kolla in biblioteket, hänga på stranden eller spela äventyrsgolf.

Det finns också en “Kid’s Club” där barnen kan ha mycket roligt, vilket ger föräldrar en fantastisk chans att få en stund för sig själva. Gålö Havsbad är därför ett utmärkt alternativ för familjer med barn i alla åldrar.

First Camp City – Stockholm

First Camp City – Stockholm är en liten och unik campingplats nära Stockholms centrum. Hit kan du ta med dig husbilar eller husvagnar och göra din resa till en riktig upplevelse. Du kan också hyra vackra, moderna stugor.

Campingen har toaletter, duschar, tvättmaskiner, torktumlare, ugn, mikrovågsugn och butik. Det är ett riktigt hem borta från hemmet. I närheten finns även gott om aktiviteter som klippklättring, gokart och bordtennis. Du kan ta med dig din hund på din resa, och det finns många bra ställen att promenera med dem, som Nationalparken i Flaten. Detta vackra naturområde är ett bra ställe att promenera på, och det ligger precis intill den vackra sjön Flaten, som är ett bra ställe att bada på.

Ängby Camping

Ängby Camping är som inget annat, och den har allt en campare kan önska sig. Campare kan bo i stugor i svensk stil med fyra eller fem bäddar, eller så kan de hyra en plats för sin husvagn, husbil eller tält.

Ängby har en nostalgisk känsla och ligger på en fantastisk plats som gör den populär bland både lokalbefolkningen och turister från hela världen. Campingen är en fantastisk plats för människor som vill njuta av de många aktiviteterna och roliga saker att göra i Stockholm, som alla ligger nära Mälarens vackra strand.

Campa i Stockholm

Att campa i Stockholm ger gott om möjligheter att anpassa sin semester efter sina egna behov. Campa inne i staden och upplev allt som huvudstaden har att erbjuda, eller rör dig mot utkanten av staden för en mer naturskön campingupplevelse. Oavsett om du väljer att hyra husbil i Göteborg eller Stockholm så är det ett utmärkt alternativ för att uppleva campinglivet.

Ett tips är även att kolla in Stockholms skärgård under din campingresa, även om det kan vara svårt att få med sig husbil ut bland öarna så kan det bli en utmärkt dagsutflykt. Bland annat Fjäderholmarna, Vaxholm och Dalarö är populära destination för dagsutflykter i Stockholms skärgård.

Utöver att hyra husbil och välja camping så är det viktigaste helt enkelt att komma ihåg att packa rätt saker för semestern. Även om det är färre insekter i Stockholm än i norra Sverige så är det fortfarande en bra idé att packa med insektsnät eller andra saker för att skydda dig, så att du kan njuta till fullo av din camping i Stockholm.