Världsstjärnan Bad Bunny presenterades igår som vinnare av utmärkelsen Årets artist av Apple Music för sin höga artistiska nivå och inte minst sitt stora inflytande på världskulturen under 2022. Den puertoricanska rapparen har dominerat året rent kommersiellt och hans sjätte album, “Un Verano Sin Ti”, är streamingplattformens mest spelade album under 2022 och nu det största latinoalbumet någonsin. Utöver detta beskrivs Bad Bunny även ha banat väg för ett skifte i den globala popmusiken under de senaste åren.

– Vi tycker det är jättekul att kunna hylla Bad Bunnys framgångar. Det går inte att bortse från hans inflytande i alla hörn av världskulturen under 2022, säger Oliver Schusser, Apples vice president för Apple Music och Beats. Att följa Bad Bunnys väg från att vara utsedd till 2018 års Up Next-artist till Årets artist i år har varit helt fantastiskt. Vi gratulerar honom till det här rekordåret och för att han fortsätter att sprida latinomusiken till en enorm publik världen runt.

I en exklusiv videointervju med Apple Music, där vi får komma Bad Bunny närmare, säger han:

”När jag började hade jag inte en global publik. Jag är tacksam för allt jag har åstadkommit och allt jag har fått uppleva. Latinomusiken har växt så mycket. Jag skulle aldrig ta åt mig hela äran eller säga att det är tack vare mig. Nej, det handlar om alla oss. En hel generation. Vår energi och närvaro gör alltid intryck. Tack till Apple Music och till alla människor som lyssnar på min musik varje dag. Jag är jätteglad!”

För att fira bedriften tar Bad Bunny över spellistan “La Fórmula” och handplockar sina favoriter från Myke Towers, Rauw Alejandro, Mora, Jhayco och andra från hela Apple Musics bibliotek. Och på Apple Music 1 är det Bad Bunny som gäller hela dagen lång. Lyssnare kan ratta in ett brett utbud av radioinnehåll som hyllar artisten inklusive originalprogram, arkiverade program, intervjuer från karriärens början och spellistor som lyfter fram artistens många sidor och hans framgångsår. Lyssna via Apple Music!

Foto: Apple Music