60361bd489c0ae51e83f60c2
Yemi släpper kortfilm om identitetssökande och mellanförskap


Är även aktuell med ny singel.

 

 

Artisten Yemi har sedan genombrottet med albumet “Neostockholm” hyllats av många kritiker. Nu utforskar han ny mark och släpper tillsammans med Halebop Creative Call sin allra första kortfilm. Idag den 13:e november släpps den poetiska kortfilmen “Duell” som skildrar Yemis identitetssökande, något som präglats av mellanförskap och saknaden av representation.

 

– Mycket av det jag gör i mitt skapande är att definiera min identitet och ge utlopp för den. Musik har alltid varit det mest naturliga sättet för mig att kanalisera känslor och reflektioner. Med det här projektet ville jag utmana mig själv genom att använda ett nytt medium som utgångspunkt för mitt berättande och att utforska tidigare orörd mark för mig själv, såväl själslig som fysisk, berättar Yemi.

 

Kortfilmen bygger på Yemis nyskrivna dikt med samma namn där han utforskar motsatserna i hans egen identitet. “Duell” spelades in under en resa till Japan, en plats med en kultur och estetik som Yemi alltid känt en dragning till.

 

– Den japanska skaparandan har haft ett grepp om mig så länge jag kan minnas. Deras berättelser har alltid känts som en så självklar del i mitt liv, deras verk så greppbara. I deras skapande skymtar jag mitt eget skapande reflekterat – ett oförklarligt måste att bara göra, ett likväl pedantiskt som intuitivt öga för detalj och form, förklarar Yemi.

 

Filmen går att beskåda nedan. Yemi är dessutom snart albumaktuell igen med den efterlängtade uppföljaren och i fredags kom nya singeln “För hårt”. Lyssna nedan!

 

 

 

 

 

Foto: Natan Gullström

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL