Det har gått tre år sedan Yasin släppte sitt senaste album ,”More To Life”. Sedan dess har mycket hänt. Rinkebyrapparen har prisats på Grammisgalan och P3-guld och sedan slängt sina priser i soptunnan, han har suttit häktad, flyttat utomlands och blivit pappa. Nu lever han livet som småbarnsförälder och lämnar sin dotter på förskolan varje dag. I en intervju med Nyhetsbyrån Järva inför albumsläppet berättar han att hans nya livsstil speglas på “Pistoler, poesi och sex”.

“Du kommer att höra det på det nya albumet. Men det handlar inte om vad du skriver, utan från vilket perspektiv du skriver. Det är det som kommer att ändras. Förut så var jag i det, jag var den arga killen som sade ”fuck the world”. Nu berättar jag om den killen, för jag själv, jag kan inte stå för det längre. Jag kan inte stå i studion och rappa om skjutningar, när jag lever ett helt annat liv. Jag försöker hitta ett annat sätt att skriva på och göra andra saker”, säger han till Nyhetsbyrån Järva.

Yasin ställer sällan upp på intervjuer, men i slutet på 2022 lät han sig intervjuas av Victor de Almeida i Youtube-podcasten DiaLogiskt. I intervjun, uppdelad på två delar, pratade Yasin bland annat om gangsterrap-debatten i Sverige och gav sin tolkning på frågan.

“Men sedan att tro att om gangsterrappen försvinner så försvinner gatuproblemen, det är bullshit. Det är bara folk som berättar om saker som händer. Det finns två alternativ: man slutar berätta och det fortsätter hända, eller man berättar om det och det fortsätter hända.”

Yasin har hunnit vinna priser, debatteras i politikens finrum och släppa tre album och en lång rad singlar sedan debuten 2015. Men i intervjun med DiaLogiskt berättar han att han fortfarande är långt ifrån mätt.

“Jag är långt från min dröm är att uppnå alla mina mål. Jag tror verkligen att jag kan nå längre med musiken och nå till ännu fler med min musik”.

Merparten av albumet är producerat av Amr Badr. Lyssna nedan.

Foto: via Instagram @twogunkid163