1997 var året då Wu-Tang Clan släppte dubbelalbumet “Wu-Tang Forever”. För att fira det stundande 25-årsjubileumet av skivan har Get On Down och Legacy Recordings nu släppt en jubileumsutgåva bestående av albumet, en text-booklet, en silverfärgad 7-tumssingel av “Triumph” och en nyutgåva av albumet på dubbelkassett.

Utöver detta släpper man även tre digitala EP-utgåvor: “Reunited: The Remixes”, “It’s Yourz” och “Triumph” – med tidigare otillgängliga “Forever”-remixer, edits, instrumentaler och omslag. Samtliga finns nu på streamingtjänster.

Method Man, RZA, GZA, Cappadonna, Ghostface Killah, Inspectah Deck, Masta Killa, U-God, Raekwon och den numera bortgångna Ol’ Dirty Bastard debuterade som bekant 1993 med albumet “Enter The Wu-Tang: 36 Chambers”. Uppföljaren blev just “Wu-Tang Forever” som skulle komma fyra år senare och innehåller nämnda klassiker som “It’s Yourz” och “Triumph”. Det belönade också gruppen med en Grammy-nominering i kategorin Best Rap Album.

I sommar åker gruppen ut på gemensam turné med Nas. “N.Y. State of Mind Tour” är förstås döpt efter Queensbridge-rapparens klassiska låt och kommer att ta legenderna ut på en resa med stopp i 25 städer. Sedan tidigare har Kingsize fått bekräftat av Live Nation att turnén dessvärre inte kommer till Europa.

Hur som helst, förbeställ produkterna HÄR och återupplev “Wu-Tang Forever” nedan!

Foto: Pressbild