Gästas av Ed Sheeran, AJ Tracey och Ashanti.

Manchester sonen Aitch har under de senaste åren varit en av de starkast lysande stjärnorna på den brittiska rap-himlen. Han fick sitt första genombrott 2018 med låten ”Straight Rhymez” och har sedan dess släppt hits som ”Buss Down” och ”Taste (Make It Shake)”. Nu är han aktuell med nya albumet “Close To Home” där bland annat Ed Sheeran, AJ Tracey och Ashanti gästar. När Kingsize Magazine träffade Aitch vintern 2020, innan pandemiutbrottet världen över, berättade han om sin hemstad och vem han är.

– Jag skulle säga att jag är en representation av Manchester. Jag vill främja att vara sig själv, inte ta sig själv på för stort allvar och ha roligt. Men också få jobbet gjort och göra saker ordentligt. Att inte ta omvägar utan bara gå rakt på sak. Jag tror det är en bra förklaring av vem jag är. Mest av allt det avslappnade och att ha kul. Inte ta allting så seriöst. Jag skulle säga att det är huvudgrejen. Jag har alltid velat göra saker på mitt sätt och inte riktigt följa alla andras fotsteg.

I intervjun beskrev han även hur musiken blev en faktor i hans liv och karriär:

– Jag och min kompis brukade skriva rim på telefonen och skicka till varandra på Snapchat. Bara dissa varandra typ. Jag sa inte raderna högt eller hade något beat utan det var bara rim på telefonen. En dag bestämde jag mig för att sätta på ett beat. Helt ärligt minns jag inte den dagen. Jag vet inte riktigt vad som hände, någonting bara klickade. Jag måste ha spelat beatet och bara börjat rappa mina texter jag hade på telefonen. Och det bara funkade, jag kände att det funkade. Sen skrev jag rader i månader utan att någon hörde dem, förutom jag och en kompis. En dag hade jag samlat mod nog att visa alla. Min kompis filmade mig med en iPhone, vi lade ut det på Youtube och sen dess har jag bara fortsatt. Alla gillade det.

Foto: James Barber / Virgin Music / Universal Music Group

65ba07add7a32f7b0a037f23