Uglyface aktuell med albumet “Verses of Vices and Virtues”


 

 

UGLYFACE, tidigare känd som The Misanthropist, känner vi igen som rappare och producent från Stockholm som tidigare samarbetat med Masta Ace, Royce da 5’9, Termanology, King Magnetic och Cappadonna och många fler. Han är nu aktuell med albumet “Verses of Vices and Virtues”, en samling låtar skrivna och inspelade under hans resor runt om i Asien, Nord- och Sydamerika. Låtarna är, enligt ett pressutskick, inspelade i allt från colombianska djungeln till Hanois gator, från födelseorten Stockholm till den tillfälliga hemstaden Dallas, Texas. Med ansatsen att skapa musiken helt på egen hand beskriver han projektet med följande ord;

 

“…en personlig och unik stil genom att blanda wordplay och flerstaviga rim med abstrakt historieberättande, ofta för att täcka teman som kretsar kring människans, och hans egna, relation till hög och låg moral, därav titeln…”

 

På skivan hör vi influenser av cumbia, afro jazz och psykedelisk rock från 70-talet som genomgående samplats till “Verses of Vices and Virtues”. Lyssna nedan!

 

 

iTunesPublicerat:
RedaktionenNULL