tolliver-2018-s
Tolliver släpper singeln och musikvideon till “I Gotchu”


 

 

Uppfostrad av en pappa som var baptistpastor och en mamma som sjöng gospel växte Tolliver upp i södra delen av Chicago – ett område förknippat med storskaliga gängkrig och en mordstatistik som kan göra en illamående.

 

Han stakade ut sin egen väg till LA för att skapa musik och helt klichéartat sögs han in i porrindustrin – trummisen i hans gamla band är nämligen producent och gav honom lite material att redigera för att han skulle kunna finansiera sina egna konstnärliga mål. På dagen satt han i sin lägenhet och redigerade “en hel del Mormon-porr” medan han på nätterna sjöng soul som senare utvecklades till erotisk elektro-R&B och låtarna han skriver handlar om sena partynätter och anonymt sex.

 

Den kommande EP:n “Rites” är fokuserad kring hans besatthet vid det heliga och det profana – den skamfyllda platsen där en religiös barndom möter en syndig nutid. “I Gotchu” handlar om hur en traumatisk upplevelse kan hjälpa till att lätta på trycket i ansträngda familjerelationer, han förklarar:

 

“Jag skrev I Gotchu om min brors trasiga äktenskap. Vi är inte så nära längre men hans brutala livssituation gav mig chansen att komma närmre. Jag älskar den grabben.”

 

Se musikvideon i regi av Sean Webley nedan.

 

Tolliver spelade på Bootleg Theater fyra veckor i rad under maj månad, och kommer at spela den viktiga showcase-kvällen School Night i L.A. den 25 juni. Planer finns för ett Stockholmsbesök i slutet av augusti, och en kortare Europaturné planeras till oktober.

 

 

 

 

 

 

Foto: Sean Webley/Lindsay Ellary

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL