Tjuvjakt tillbaka med ny singel – lyssna på “Tårarna i halsen”


Kollektivet släpper även ett nytt album inom kort.

 

 

Efter succén med debutalbumet “Välkommen till Mångata” har gruppen Tjuvjakt under 2016 bemötts av en allt större och bredare publik på festivaler och klubbar runt om i landet. Idag släpper man nya singeln “Tårarna i halsen”, som blir startskottet för en lång turné runt om i landet (se alla datum HÄR). Det blir även första smakprovet från det kommande albumet som först var tänkt att bli en EP. Gruppen säger i ett pressmeddelande:

 

“När vi hade inbrott i vår fjällstuga under en spelningshelg i franska alperna, förlorade vi inte bara våra datorer, vi förlorade även allt material till ett nästintill färdigt projekt. Men snabbt föddes en nytändning till att återskapa det vi påbörjat och visionen blev ännu större än vad den var.

 

Med singeln “Tårarna i halsen” vill vi fånga känslan av att vara ung och olyckligt kär, eller att helt enkelt inte veta hur man ska förhålla sig till sina känslor. Vi ville göra något annorlunda genom att beskriva temat på ett så ärligt sätt som möjligt. “Vem sa att killar inte gråter?” Som refrängen lyder, är ett tydligt exempel på budskapet: Det är okej att visa sig svag.

 

Utan att avslöja för mycket så är konceptet med det fulländade projektet ett kärleksfilmssoundtrack…”

 

 

“Vem sa att killar inte gråter?” Här blandas en dynamisk refräng av Arvid Lundquist och Olle Grafström med nostalgisk rap om att vara kär i sina yngre år. Olycklig kärlek, om man så vill. Ännu ett exempel på hur smidigt man rör sig mellan akustisk musik och moderna influenser. Superfin låt.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 

 

TJUVJAKT åker ut på en omfattande vår/sommarturné:

 

 

 

28/4 Bongo Bar, Jönköping

29/4 Statt, Karlskoga

30/4 Liljan, Borlänge

6/5 Tivoli, Helsingborg

12/5 Pustervik, Göteborg

13/5 Babel, Malmö (utsålt)

19/5 Happy Live, Stockholm

3/6 Brännbollsyran, Umeå

9/6 Torget, Lycksele

16/6 Uddevalla Solid Sound, Uddevalla

16/6 Schools Out, Lidköping

28/6 Sommaronsdagar i Åmanska Parken, Alingsås 

29/6 Bråvalla Festival, Norrköping

8/7 Summer On, Båstad

21/7 Gutekällaren, Visby

28/7 Emmaboda, Emmabodafestivalen

29/7 Storsjöyran, Östersund

4/8 Arvika Hamnfest, Arvika

18/8 Musikens Makt, Luleå

 Publicerat:
RedaktionenNULL