The Weeknd om sitt kommande album: “No More Daytime Music”


Dissar Drake på ny låt?

 

 

När The Weeknd först kom ut på scenen blev han genast omtyckt för sitt unika melankoliska sound som bröt den genre-separerade barriären mellan r&b, soul och hiphop. Efter att ha toppat listorna under de efterföljande åren har han på senare tid släppt mer popmusik, däribland genom albumet ”Starboy”. Men inför sitt kommande album, som tros få titeln “Chapter VI”, skriver han nu på sociala medier att han är klar med ”daytime music”, som vi tolkar är hans pop-sida.

 

 

 

En försmak fick vi kanske redan på fjolårets EP “My Dear Melancholy,” där enda gästen var den franska techno-artisten Gesaffelstein. Nyligen teamade Abel upp med just Gesaffelstein på låten “Lost in the Fire”, där han även verkar dissa Drake. På låten sjunger han:

 

”I just want a baby with the right one, cause I could never be the one to hide one”

 

Många misstänker att raden är en jab mot Drake efter det att Pusha T släppt disslåten ”The Story of Adidon” och bröt nyheten att Drake har ett barn som han har gömt från världen. Till vilket Drake svarade på låten ”Emotionless”:

 

”I wasn’t hiding my kid from the world, I was hiding the world from my kid”

 

The Weeknd, som bland annat har Drake att tacka för sitt stora genombrott, har varken bekräftat eller förnekat misstankarna. Men det positiva är ändå att ny musik är på väg och det verkar som att vi kommer få mer av det melankoliska soundet vi alla förknippar med sångaren.

 

Se videon till “Lost in the Fire” nedan.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL