5ebe5f2072aaf323604db793
bigkrit-cadillactica-S
Streama Big K.R.I.T.s nya album “Cadillactica”


Lyssna på Mississippi-rapparens andra album en hel vecka i förväg.

 

 

Nästa tisdag (11:e november) släpper Big K.R.I.T. sitt hett efterlängtade studioalbum “Cadillactica”, men redan nu kan du streama det tack vare amerikansk public service. Mississippi-rapparen/producenten låter oss nämligen ta del av den 18 spår långa uppföljaren till 2012 års “Live from the Underground” via NPR, helt gratis.

 

 

K.R.I.T. har redan varit givmild med singlar från albumet, då vi tidigare har fått höra hela fem singlar: “King Of The South”, “Soul Food”, “Pay Attention”, “Cadillactica” och självsäkra “Mt. Olympus”. Albumet har även en diger gästlista med flera stornamn som E-40, Lupe Fiasco, Wiz Khalifa, Bun B, Jim Jonsin, Raphael Saadiq, Rico Love, A$AP Ferg och Devin the Dude. Till skillnad från tidigare släpp är en större del av produktionen från utomstående producenter, men det hindrar inte albumet från att vara sådär soulfyllt som vi vant oss vid från K.R.I.T..

 

 

I en intervju med Respect från september i år förklarar Big K.R.I.T. själva bakgrunden till albumet och hur “Cadillactica” är en representation av hans inre.

– Cadillactica är en planet som jag har skapat, vilket i verkligheten är mitt medvetande. Det är där alla mina kreativa tankar kommer ifrån. Det är därifrån alla mina idéer kommer ifrån. All min smärta. All min passion. (…) Ditt sinne är abstrakt, dina idéer är abstrakta och jag ville göra min musik mer abstrakt. (…) Jag tror att jag lyckades med det på den här planeten som kallas Cadillactica.

 

 

 

Kolla in hela listan med albumspåren nedan och klicka HÄR för att streama “Cadillactica”.

1. Kreation (Intro)
2. Life
3. My Sub, Pt. 3 (Big Bang)
4. Cadillactica
5. Soul Food (Feat. Raphael Saadiq)
6. Pay Attention
7. King of the South
8. Mind Control (Feat. Wiz Khalifa & E-40)
9. Standby (Interlude)
10. Do You Love Me (Feat. Mara Hruby)
11. Third Eye
12. Mo Better Cool (Feat. Devin the Dude, Big Sant & Bun B)
13. Angels
14. Saturdays = Celebration (Feat. Jamie N Commons)
15. Lost Generation (Feat. Lupe Fiasco)
16. Mt. Olympus (Reprise) [Bonus Track]
17. Lac Lac (Feat. A$AP Ferg) [Bonus Track]
18. Let It Show [Bonus Track]

 

 

bigkrit-cadillactica-L

 Publicerat:
RedaktionenNULL