Det har gått sex år sedan STOR släppte senaste albumet “Under broarna” – denna vecka följer han upp med nya albumprojektet “Över Broarna”. Albumet är producerat av flera olika producenter såsom Charlie Bernardo, Young Earthsauce, PabloElGato, SWRD, Manny Flaco och Chords, samt musikerna Paulo Murga och Bernardo Contreras. Rapparen kommenterar arbetet med skivan i ett pressmeddelande:

”Det har varit spännande att jobba med fler än en producent i det här projektet och få till den visionen som jag haft för “Över Broarna”.”

STOR säger vidare:

”Det har varit svårt att jobba med det här projektet då jag har haft mycket som jag vill dela med mig av. Formatet att släppa album är inte längre kompatibelt med dagens sätt att lyssna på musik – men det har inte hindrat mig från att skapa, jag har gjort det för min egen skull och för de som är likasinnade.”

Den första singeln från albumet var Adam Aden-gästade “En kväll i en gränd” som även framfördes live på Grammis i början av maj. I samband med albumreleasen lägger artisten och skivbolaget extra fokus på singeln “Stora blå” med gästande Ison & Fille och Thomas Stenström:

””Stora Blå” kommer från när jag stod vid det heliga berget Apu Ausangate i Peru med min vän Benito. Jag sjöng först ”Apu Ausangate lär mig hur man står på moln” eftersom berget är så högt över havet och ibland nuddar molnen. Tillsammans med Thomas och Ison & Fille gjorde vi om den känslan i en låt, så att folk ska känna sig lika starka och fyllda av hopp i livet som jag kände när jag var vid berget.”

Lyssna på albumet “Över broarna” och se även uppträdandet från Grammis nedan!