Aktuell med nya singlarna "Transits" och "Yellow".

Den Stockholmfostrade sångerskan Tyra Chantey, med rötter i Uganda, skapar musik som rör sig inom ett spektra av afrobeat och r&b. 2019 debuterade hon med “Ocean Seas” och följde året efter upp med “Sweet Talk” (se musikvideon nedan) som streamat närmare två miljoner gånger på Spotify. Låten figurerade även i Netflix-serien “First Kill” i början av sommaren.

Nu verkar sångerskan även vara redo att ta nästa steg i karriären. Hon har nyligen signerat ett avtal med Atlanta-legendaren Young Jeezys skivbolag, efter att ha imponerat med sin mix av afrobeats-influenser och r&b-toner. Det uppger hennes manager och pappa Ken Daniels, även känd som medlem i r&b-gruppen Swahili Nation på 1990-talet, för Kingsize Magazine. I slutet av 2021 flög Tyra och hennes team till Atlanta för att träffa Jeezy och mejsla ut en plan för framtida lansering av musik. Senaste tiden har Tyra spenderat tid i studion med producenten Sean Garrett som stått bakom hitlåtar av Beyonce som “Ring the Alarm”, “Get Me Bodied” och “Upgrade You”.

Tyra Chantey har i dagsläget totalt sex singlar i diskografin, via svenska skivbolaget Epidemic Sound, och är nu aktuell med dubbelsingeln “Transits” och “Yellow” som släpptes i slutet av förra veckan. Lyssna nedan!

Foto: Press

65ba07add7a32f7b0a037f23