5f2d30fa05d9010e180815f2
Stian Sicky´s Video Vault: Pt. 13


De rutinerade och uppåtgående rapparna levererar.

 

Stian Sticky, vår norska kollega kommer att lägga upp ett gäng musikvideos från veckan som gått. Det kommer att vara kända namn för vissa och helt nya namn för andra. Fokuset är att ge artister lite extra uppmärksamhet som annars sällan får tillfälle att skina.

 

I medvind

Veckans utvalda är ambitiösa och jobbar för fullt. Vi kan ju börja med den frispråkiga rappande kocken Action Bronson. I videon till låten “Steve Wynn” från gratismixtapet Blue Chips visar han att han faktiskt har börjat att träna. Uppmanar er alla att ladda ner detta tapet, kvalitet!. Evidence lever fortfarande gott på fjolårssuccén, Cats & Dogs. Han är Skandinavien-aktuell, rättare sagt till Danmark nu i juli. Han har fått med sig en av de flitigaste soulsångarna, Aloe Blacc på ”The Liner Notes”. Stalley som var en av mina favoritnykomlingar 2011, släppte ganska nyligen mixtapet Savage Journey To The American Dream, som jag tyckte var lite tunnare i förhållande till Lincoln Way Nights men “Live At Blossom” funkar. Reks är verkligen på gång och släpper musikvideo efter musikvideo. efter att ha släppt “Autographs” är han nu aktuell med Chasin’”, som är producerad av Statik Selektah. Låten är som ovan nämnda Autographs, hämtad från albumet Straight, No Chaser som kan köpas på iTunes. Tabi Bonney som jobbar och bor tillsammans med Murs, släppte nyligen videon till “On Junpiter” med självaste Itadi Bonney och massor av söta flickor. Låten är producerad av legenden Ski Beatz och kommer från mixtapet The Endless Summer som kan laddas ner på livemixtapes. Kooley High från North Carolina har jag pushat för länge. När Rapsody inte jobbar med 9Th Wonder är det Kooley High som gäller. Tab-One (ledare i gruppen) släppte precis sitt solomaterial.

 

Nya ambitiösa rappare på väg upp

Big Remo från NC och Jamla är egentligen inga nykomlingar, men han är tillbaka, och ett nytt namn för väldigt många. “I´m Back” med Rapsody är lätt en av mina favoriter från nya skivan Sleepwalkers, som kanske kan bli ett av årets album. Skivan är värt vartenda krona, köp den! Shoutouts till Khrysis för beaten och Rapsody som levererar en fet vers. Så, över till ett väldigt duktigt kollektiv. World´s Fairs undergrupp Children Of The Night  med Remy Banks i spetsen har puttrat på med gritty-stilen som NY är känt för. Mixtapet Quees….Revisited är gratis och den borde ni ladda ner. Kolla in en cameo av Large pro. ILLUS har som Reks släppt massor av videos den senaste tiden. Jag har valt ut den låten jag tyckte bäst om och som tillfälligtvis också har den fetaste videon. “Forever”, från skivan Family First är producerad av Apathy som också har lagt en vers. Hela albumet är en hyllning till hiphop, det är också fett att de har fått med sig DJ Johnny Juice från Public Enemy. Som vanligt kommer vi inte undan en video från 2008ighties crew och nu är det Calez tur. Låten är hämtad från det kommande mixtapet Kid With Raps. Har du hört talas om The DayLaborers? det hade inte jag heller. Men “On The Side” har fångat min uppmärksamhet. Extremt fett videokoncept och en bra låt. Albumet som låten är hämtad ifrån är ett samarbetsprojekt med Rain och heter Deep Space Soul. Ha en bra vecka, peace!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL