Simon Superti tog förra året steget från producentstolen till att stå framför mikrofonen och sjunga på singlarna ”Hemlisar” och ”Stockholm”. Låtarna innebar också ett steg bort från hiphopvärlden och in i den svenska vistraditionen med samtida, Cornelis-lika berättelser.

Sedan tidigare har Uppsala-producenten jobbat med artister som ODZ, Einár, Dani M och Newkid och vunnit Grammis som Årets producent. Men tillsammans med Daniel Ledinsky, som utöver Sveriges främsta stjärnor också jobbat med världsartister som Rihanna och Shakira, har han börjat experimentera med nya sounds och genrer.

På nya singeln ”Oslo” blandar Superti hårdhet och känslosamma rader med ett hypnotiskt gitarrplock – och en oväntad gästartist. Det är nämligen den folkkära, före detta Kent-frontmannen Joakim ”Jocke” Berg som sjunger den tröstande refrängen:

“Allting kommer bli okej, fast aldrig mer som dig och mig. Kaoset kanske var vår grej Jag gör om det baby any day.”

I ett pressmeddelande berättar Simon Superti om hur samarbetet gick till:

”Jocke spelade några ackord som både jag och Daniel Ledinsky tyckte var super, och eftersom vi hade kort tid på oss så sjöng jag det första bästa jag kom på. När vi kom till refrängen så hade Jocke en melodi, så vi frågade om han ville sjunga den, och det gjorde han.”

Se musikvideon nedan, i regi av Viktor Blomdahl.

Foto: Pressbild

65ba07add7a32f7b0a037f23