Den Grammisbelönade producenten och artisten, Simon Superti, släpper sitt nya album ” Hemlisar” denna fredag, med produktion av Daniel Ledinsky, Joakim Berg och Jocke Åhlund. Hittills har han släppt tre singlar som har haft tre olika betydelser för honom: ”Hemlisar”, ”Stockholm” och ”Oslo” med Joakim Berg. Albumet fokusspår har titeln “Svartskallepunk” och handlar om att inte bry sig vad andra tycker om en. Simon säger i ett pressmeddelande:

”Du vet när man blir för full på festen, men har själv skitkul. Du gjorde inte någon illa eller sa något dumt, utan du var bara lite galen. Vem fan bryr sig?”

I en intervju med Kingsize Magazine och NG från i vintras berättar Simon Superti att han distanserat sig från tänket på genrer och skapar musik gränslöst:

– Genregrejen är som bortblåst för mig. Totalt. Jag vill inte ens höra om det. För vi kan göra vad vi vill. Att “Hemlisar” gick så bra så snabbt var inte alls något jag förväntade mig. Nu kan jag ju säga att jag förväntade mig att den skulle gå skit. Haha! Men det är min första egna låt på topplistan. Det bådar gott för att jag kan göra det här som artist.

På “Hemlisar” lyser mycket av Simon Supertis personlighet igenom. Det är pompöst och svulstigt med en lättsam underton, men i grunden finns ett allvar och en vision. Precis som Cornelis använder han sig delvis av fiktiva karaktärer för att berätta om sin samtid och när han sammanfattar skivans syfte går det inte att låta bli att dra parallellen till just Cornelis och klassikern Brev från kolonien. Eller i Simon Supertis fall snarare brev från gatan. 
– “Hemlisar” handlar om att ta en hård gatuhistoria till en annan värld. 

Simon Superti är även klar för festivalspelningar på Brännbollsyran den 3 juni och Storsjöyran den 29 juli 2023.