Efter år av singelsläpp är sångaren Simeon nu aktuell med sitt första projekt. Debut-EP:n “Sex, Eld & Lågor” släpps idag och består av totalt fem spår. Däribland virala singeln “Tic Tac Toe” som gästas av Cherrie.

– Första singeln från EP:n är med ingen annan än Cherrie, känns som en blessing ärligt talat. Att ha suttit i studion så många timmar och bara filtrerat ner alla mina låtar till EPn som den är nu, har nu har varit en huvudvärk men nu är vi äntligen här och ni alla ska få höra vad vi jobbat på… Hoppas ni är redo för första singel från min EP, för det är jag, sa han i samband med släppet i början av december.

Nyligen uppträdde Simeon i Helsingborg tillsammans med just Cherrie och Skåne-kollektivet Fugitive Familia som en del av Brooklyn Tour 2023. Kingsize tog då en pratstund med r&b-stjärnan om den kommande musiken. Han sa då:

– Alla låtar har som en röd tråd mellan varandra. Eftersom EP:n handlar om mina tidigare kärleksrelationer så ville jag att EP:n skulle kopplas ihop med känslorna man får av kärlek i sin helhet. Så alla låtar har en typ av känsla man får av kärlek. Det är besatthet, sorg, ångest, tillit… alla låtar är kopplade till kärlek.

Se ett klipp från intervjun nedan och lyssna på “Sex, Eld & Lågor” via Spotify!

Foto/intervju: Victoria Zahmatkesh