Sebastian Stakset och Dani M gick under onsdagen ut med en kort teaser på Instagram för ett nytt singelsläpp. Den korta videon från Snickarbacken i centrala Stockholm avslöjade inte mycket mer än titeln och bildtexten löd kort och gott:

“‘PTSD’. Ute den 27/1”

Dani M och Sebastian Stakset är en duo som väcker nostalgikänslor hos många svenska hiphopfans. I början av 10-talet samarbetade de på några av Kartellens största hits: “Så fort” från “Ånger & Kamp Del.2” och inte minst superklassikern “Mina områden” från 2012.

“PTSD” är producerad av Nesz, som också producerade Sebastian Staksets senaste soloalbum “Medan vi faller”. Den förre Kartellen-rapparen prydde omslaget av Kingsize #4 2022 inför albumsläppet. I intervjun med Malkolm Landréus spelade han upp en snutt av den då osläppta låten.

Dani M släppte även han album 2022. I september kom “AMO” med Shenzi Beats. I samband med att han släppte skivan delade han ett inlägg på Instagram där han skrev:

“I år firar jag 10 år sen jag släppte min första officiella singel. Det har hänt mycket under dom åren både i mitt liv men oxå inom svensk musik.”

11 år efter första singeln och lika länge sedan det stora nationella genombrottet på “Mina områden” teamar han nu upp med Stakset igen. Lyssna på “PTSD” nedan!

Foto: bild via Instagram @danimofficial