Från kommande soloalbum.

Sebastians Staksets liv har kantats av dödsbesked. Vid flera tillfällen har han nämnt siffran 35, i antalet vänner som har gått bort på grund av våld eller missbruk. 19-åriga Einár blev i fjol nummer 36, lika många år som Sebastian har levt. Just minnet av de vi förlorat är temat på nya singeln ”Blöder från själen”, som markerar den tredje singeln från det kommande albumet ”Medan vi faller”.

– Jag gick igenom sorgbearbetning och mindes mina vänner som dött. Jag kände att jag ville hedra deras minne genom musiken och inspirerades av deras minne som för alltid lever vidare, säger Stakset.

Låten har Sebastian tillägnat alla de som dör i förtid av våld och droger, men låten fokuserar främst på två personer; en nära vän som gick bort i ung ålder samt en tidigare flickvän som tog sitt liv medan Sebastian satt i fängelset, vilket även var öppningen på Sebastians hyllade Sommarprat i P1.

Med låten vill Sebastian förmedla att ta tillvara på sina relationer samt värdesätta och älska de vi har runt oss medan vi alla fortfarande är i livet. Refrängen gästas av stjärnskottet 23, som själv släppte albumet “Selfmade” i somras. Här får vi höra honom på ett nytt sätt när han sjunger om saknaden efter vänner som gått bort.

– När jag skrev låten lyssnade jag igenom många artister och 23 stack ut, 23 är extremt musikalisk och hans röst känner man i hjärtat så och det kändes som a match made in heaven till denna låt, berättar Stakset.

Singeln släpps tillsammans med en musikvideo av Jens Rosengren och Sebastian själv. I låten hörs även en interpolation av Linkin Park-klassikern “Numb”.

Foto: Pressbild