Spelar huvudrollen i film baserad på rapparens liv.

Sebastian Stakset är mer aktuell än på länge just nu. Förra veckan stod det klart att han är en av de många profiler som agerar sommarpratare i årets “Sommar i P1”, medan han under våren gjort föreläsningar i fängelser och ungdomshem samt initierat hjälparbete i krigsdrabbade Ukraina.

I februari avslöjade han att ett nytt album var på gång och nu bekräftas att “Medan vi faller” kommer i höst. Albumet
har inspirerats av – och agerar soundtrack till – den kommande långfilmen med samma namn som även den kommer under hösten. Långfilmen är gjord av Liam Norberg och Stakset själv kommer spela huvudroll tillsammans med skådespelare som Ola Rapace, Ulf Stenberg (“Björnstad”) och Sebastian Ljungbladh (“Goliat”). Filmen förväntas gå upp på bio tidigt 2023 och är löst baserad på Staksets liv. Den gick även upp som teateruppsättning 2012.

Inför albumsläppet i höst släpper han nu första singeln från albumet, ”Trakten”. “Trakten” är en hommage till alla förorter och en uppmaning att vara stolt över vart man kommer ifrån.

– Låten handlar om orten. Trakterna vi växte upp i. Vi speglar det området som format oss och beskriver verkligheten som den är. Men med en strimma hopp i texten. Jag och många från trakten har ett helt annat mindset än många andra. Det har jag fått genom min uppväxt. Jag ger inte upp. Jag kastar inte in handduken när det blir jobbigt. Vi blir fostrade att kriga och kämpa. För vi blev tvingade att kämpa. Annars hade vi inte levt idag. Budskapet i låten är; skäms inte över din uppväxt eller bakgrund. Men låt inte heller ditt område hålla dig tillbaka utan kämpa. Och hjälp dom som behöver din hjälp. Det här är en sommarbanger för Sveriges alla trakter. Reppa din trakt!

Inför releasen av singeln har låten redan fått ett genomslag på TikTok där videos med ljudet från låten redan har en bra bit över en miljon visningar. Låten är producerad av Nesz Beats, gästas av SINAN och är en kärleksfull blinkning till Kartellens ”Mina områden”.

Lyssna nedan!

Foto: Pressbild