Se Ill Bill och Stu Bangas nya musikvideo “Hulk Meat” med gästande Goretex


Läs intervju med svenske videoregissören Jimmy Johansson som står bakom musikvideon.

 

 

Ill Bill känner de flesta igen från Non Phixion, soloalbum och ett flertal samarbetsprojekt. Nu teamar Brooklyn-rapparen upp med producenten Stu Bangas för nya albumprojektet “Cannibal Hulk”, som gästas av Vinnie Paz, Goretex, Slaine, Snak The Ripper, DJ Eclipse och Uncle Howie, med releasedatum 29:e mars. Första singeln “Hulk Meat” gästas av Goretex och släpps med en tillhörande musikvideo av svenske videoskaparen Jimmy Johansson och produktionsbolaget Super Lino Puro.

 

 

 

Kingsize passade på att intervjua den Stockholmbaserade videoregissören Jimmy Johansson (Super Lino Puro), som gjort ett flertal videoskapelser åt amerikanska artister. Läs nedan!

 

 

Hur kom du i kontakt Ill Bill och Vinnie Paz för att göra videos till Heavy Metal Kings-projektet?

– Det var faktiskt Ill Bill som kontaktade mig. Han gillade videon till “Ritual Abuse” som jag gjorde till hans Non Phixion-kollega Goretex något år tidigare och ville ha något liknande till Heavy Metal Kings-låten “Mercyful Fate”. Och sen blev det även en liknande video till “Gemini Lounge” från samma album.

 

 

Vad är din bakgrund?

– Film och musiknörd på 32 och ett halvt år som växte upp i Huskvarna, men bor sedan 5 år tillbaka i hufvudstaden. Har väl i stort sett alltid sysslat med både film och musik och efter att ha spelat i band i några år och gjort två långfilmer så sammanstrålade dessa aktiviteter och sen dess har det nästan bara blivit musikvideos. Det är bättre än att både spela i band och göra lågbudgetfilmer; korta projekt som ger snabbt resultat. Plus att man slipper stå ut med både sångare och skådespelare en längre tid.

 

 

Berätta om den nya videon. Hur ser processen bakom videon ut?

– Just den här videon var faktiskt en rätt lång och utdragen process. Den som släpps nu är den andra videon jag gjorde till “Hulk Meat”. Den första videon filmades i december och var klar i januari. Ill Bill ringde upp mig och sa att han älskade den och att allt var skitbra, men; den var “way too dark and fucked up” att släppa som första video för “Cannibal Hulk”. Så vi brainstormade i telefon och kom på konceptet för den nya videon. Att kallas “a dark motherfucker” pga mina idéer av honom tar jag som en komplimang. Så det var bara att skriva ihop ett manus och fixa skådisar på momangen. Huvudrollen spelas av Jon Lindqvist. För er som kan er punk, hardcore och grindcore så är han ingen doldis direkt då han är/varit verksam i band som Nasum, Victims, Sayyadina, Acursed, m.fl. Han gick in för rollen hårt. Under kannibal-scenen så hetsåt han så pass att han spydde flera gånger… på både mig och kameran. Han sprang även runt barfota och med bar överkropp i 10 minusgrader för att få till utomhusscenen.

 

– Så allt filmades en lördag i början av februari. Jag körde mitt team i Rågsved samtidigt som Bill körde med ett team i Brooklyn samma dag. Det tog emot att kassera den gamla videon och göra en ny, men denna passar helt klart låten mycket bättre. Men den gamla videon kommer att användas i framtiden har Ill Bill lovat, jag är alldeles för nöjd med den för att låta den ligga och glömmas bort på hårddisken.

 

 

Du inflikar ofta svenska referenser i dina videos. Hur tänker du kring det?

– Jag älskar smådetaljer och letar själv alltid efter dolda budskap och referenser när jag kollar på film eller videos. Så givetvis ser jag själv till att slänga in sånt i mina egna produktioner. Det blir ju extra roligt att lägga in saker som enbart sveskar fattar i amerikanska produktioner. Det var många som reagerade när jag slängde in Leif “Loket” Olsson i “Mercyful Fate”-videon och några var snabba med att påpeka att jag minsann inte var först med att ha med just Loket i en musikvideo. Att ha med honom var ju såklart en hyllning till Jonas Åkerlund som hade med honom i videon till Madonnas “Ray of Light”. Hittar ni de svenska kändisarna i denna?

 

 

Vad gör du utöver detta och vilka framtida projekt arbetar du på?

– Videoproduktion är mitt heltidsjobb och min hobby är att spendera 40 timmar i veckan på ett litet företag som utvecklar och säljer stabiliseringsprodukter åt filmindustrin. Fler videos är på G och hela våren och sommaren är uppbokat med lite olika band. Håller smått på med en dokumentär om en av Sveriges hemligaste artister genom tiderna, men det är en bra bit kvar innan den når någons näthinna. Och fler videos med Ill Bill kommer det att bli. Vi har flera idéer som ska genomföras.

 

 

Intervju av Tobias Carlsson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL