Sångerskan Venus tilldelas stipendium av Din Musikbusiness


Aktuell med debut-EP:n “Come Night, Come Day”.

 

 

Igår onsdag utdelades det andra Creative Juice-stipendiet av Din Musikbusiness. Förra året vann Modo Banja äran och de 20 000 kronorna i stipendiemedel. Detta år hölls stipendieutdelningen på Fasching i Stockholm, där sångerskan Venus fick äntra scenen för att ta emot pengarna. Hon uppträdde även med två låtar från den nysläppta debut-EP:n “Come Night, Come Day” som också ligger till grund för juryns beslut att prisa henne.

 

I motiveringen går att läsa:

 

“Venus är en tvättäkta Do It Yourself-kreatör och musiker som inte härmar någon och skapar därmed verk som man aldrig upplevt förut. Paketeringen kring hennes innovativa typ av R’n’B ser heller inte ut som något någon annan gör.

 

Hon är trots sin unga ålder en egen mixtur och vad man kan kalla: en icke-konformist. En skapare som har bytt ut regler och det bekanta mot lekfullhet och det som istället blir intressant. Vi är i en tid då det generiska eller sensationella blivit vanligt förekommande i jakten på kortaste vägen fram till de högsta siffrorna. Mitt i det sätter Venus istället fokus på idérikedom och fantasi. Hon blir på så vis en inspiration för hur man kan vara nyfiken och våga söka efter nya och bredare referensramar än de mest tillgängliga.”

 

Lyssna på “Come Night, Come Day” nedan!

 

 

 

 

 

 

Foto: Elin Åberg

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL