62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
SAMI från Medina tillbaka med soloprojekt och singeln ”När Ingen Ser”


 

 

Sami Rekik har under många års tid firat framgångar som ena halvan av duon Medina. I somras medddelades att gruppen lägger ner efter 13 år tillsammans. Redan för två år sedan tog Sami ett steg tillbaka från rampljuset, när hans första barn föddes och hans mamma gick bort. Sami beskriver beslutet via ett pressmeddelande:

 

”Det hade gått som tåget i så många år, och jag hann aldrig reflektera över mitt liv. Efter att vårt första barn kom kände jag att det räckte, jag behövde vara med min familj. Hade jag fortsatt hade jag gått in i väggen helt”

 

 

Sedan dess har Sami lagt mycket tid med familjen samt spenderat mer tid i studion för soloprojektet samt projekt med Petter och Elias Abbas. Den första solosingeln, ”När ingen ser”, är skriven och producerad tillsammans med Joakim Sandström och Kawar ”K.J” Yousef (Rex Music Group). I höst/vinter kommer fler singlar att släppas. Sami berättar vidare om den nya singeln:

 

”När Jocke och K.J skickade en grundidé till beatet som blev ’När ingen ser’ var jag tvungen att knäcka den. Det lät så bra när jag satte toplinen, att jag nästan blev rädd. Det var första gången jag skulle skriva text och melodi själv, och jag spelade in massor av olika versioner. Men jag visste att jag ville att den skulle handla om en jobbig, lite svår kärlek. Det är när ingen ser som de här människorna kan dansa med varandra, och det är då de mår som bäst”

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL