Rasmus V är en Stockholmsbaserad rappare med bakgrund i streetdance. Under 2018 hittade han till skrivandet och efter en rad olika singelsläpp under förra året är hans debut-EP ”Allt blir inte minnen men allting går över” här.

EP:n är producerad tillsammans med hans storebror och de strävar efter att skapa en kreativ atmosfär där det är okej att vara sårbar och rädd samtidigt som det är okej att vara stolt och kaxig. “Det är okej att vara rädd, läskigt är bra.” är Rasmus V:s ledord och han beskriver EP:n enligt följande: 

– Jag har tidigare haft väldigt svårt att tillåta mig själv att vara stolt över något jag gjort eller vara lite kaxig kring sådant jag faktiskt var bra på. Utöver det har jag också alltid varit en ängslig och orolig person, något som klart påverkat min vardag. Jag visste om att jag inte var ensam om det här och började söka uttryck för det i musiken och det var på den vägen som EP:n blev till, säger Rasmus och fortsätter:

– EP:n är en samling låtar, känslor, tankar och upplevelser som på något stökigt och samtidigt strukturerat sätt sammanfattar mig som person. Allt från melankoli och uppgivenhet till kaxighet och attityd. Förhoppningsvis finns det även andra där ute som kan relatera till någon del av röran.

Lyssna på ”Allt blir inte minnen men allting går över” nedan. 

Foto: Pressbild