Den Malmöbaserade hiphop-trion MC Hans, Shanti Blanco och Lil’Phil har släppt sitt första fullängdsprojekt under namnet Fridlyst. Redan 2015 debuterade gruppen under namnet Eboniks och har därefter släppt ett flertal singlar och projekt. Deras första fullängsprojekt, mixtapet “Honey”, släpptes under fredagen via Random Bastards. Det tillbakalutade projektet är fullpackat med fotbollsreferenser, färgglada beats och gästspel från Josef Slunge, Skarp V, SODA och Erk från Trainspotters.

Kingsize intervjuade Fridlyst 2019 och då berättade gruppen om sin bakgrund i Västerås och deras syn på svenska hiphopscenen:

MC Hans: Jag känner att i svensk hiphop är det största problemet att ta sig själv på för stort allvar. Man ser sällan en musikvideo från en svensk hiphopartist där den ler hela videon. Det känns som det är sjukt lite positivity inom scenen och det tror jag vi alla känner är ett utrymme som vi fyller och som vi vill fylla.


Lil Phil:
Hundra procent, det är därför vi har gjort det här. Men på EP:n, när man släpper flera tracks på en gång, kommer det vara lite blandat. Man är inte positiv hela tiden, men det är fortfarande lekfullt. Det är inte jätte intentional, vi är bara oss själva typ.


Shanti Blanco:
Allting har varit naturligt och organiskt. Det är typ slumpen som har bestämt allting, verkligen. Och slumpen i hur låtarna blir, för under alla år vi gjort musik så har vi aldrig pratat om vad vi ska rappa om. Vi har alltid skrivit över ett beat och sen har det blivit något enat för att de är vi tre som gör det just då. Det har inte varit så mycket fokus på låtteman utan mer känslan och… skillsen, haha. Nä, men skillsen har ändå varit en grej, rhyme scemes och sånt där. Vi har aldrig heller pratat om vad vi ska göra om vi inte gör musik, det har aldrig ens varit en diskussion. Det har bara varit att vi gjort musik och sen har det lett till nästa grej. Vilket kanske är både bra och dåligt.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Fridlyst🌴🪵 (@fridlyst_)

Foto: Isak Ohlander