“Raghds musik är kompromisslös och låter sig inte placeras i genreboxar. Den rör sig fritt, är skriven med både humor och självsäkerhet och ber inte om ursäkt för sig.” Så beskrivs  den 21-åriga sångerskan, av Djungeltrumman, aktuell med nya EP-projektet “Are We There Yet?” som släpps denna fredag. I en intervju med tidningen berättar Raghd om skapandeprocessen med DJ Haydn:

– Det känns som att allting bara blev så lätt, de bara kom fram. Sammanlagt gjorde vi kanske tio låtar, det är kanske inte jättemycket med tanke på att vi har träffats så mycket. Ändå så kom vi fram till de fem låtarna som finns på EP:n fort och smidigt, det blev så organiskt mellan oss. Vi hade jättebra chemistry som man säger i studion, det var jätteroligt och gick fort. Om jag får säga det själv så blev det faktiskt ganska bra.

Hennes texter är skrivna som att hon pratar med sig själv och landar ofta i monologformat som sedan vävs ihop med berättelser och detaljer från hennes liv, står vidare att läsa i intervjun.

– Jag har försökt att göra det personligt för målet är att uttrycka mig. Jag vill hellre lyckas uttrycka mig än att jag lyckas få fler personer att kunna relatera till mina texter. Jag blir glad över att folk relaterar, men målet för mig är mer att kunna få ut det jag vill ha sagt.

Foto: Josef Ingmår

6412e4b25c415800cc0e8973