De legendariska Wu-Tang Clan-medlemmarna Raekwon och Ghostface Killah har sedan debuten i mitten av 1990-talet haft en alldeles speciell kemi tillsammans. På det ikoniska albumet “Only Built 4 Cuban Linx” skrevs historia när Rae och Ghost spottade verser fram och tillbaka. Därefter har många albumprojekt passerat revy, däribland samarbetsprojektet Wu-Massacre från 2010 med Method Man, Ghostface Killah och Raekwon.

Nu tycks det återigen vara dags för Raekwon och Ghostface att slå sina påsar ihop för ett nytt albumprojekt – med legendariske producenten Pete Rock bakom spakarna. Det uppger Pete Rock på Instagram och citeras av magasinet The Source.

Den första singeln från projektet har titeln “Green Haven” och ska släppas inom kort. Releasedatumet för själva albumet är obekräftat i dagsläget.

I sommar åker Wu-Tang Clan och Nas ut på en omfattande “NY State Of Mind Tour” – denna gång med konsertdatum på flera platser i Europa och Norden. Turnén kommer till Stockholm fredag 2 juni 2023 för en spelning på Avicii Arena. Biljetter här!

Foto: Kith x Timberland