Public Enemy släpper nyutgåva av “Apocalypse ’91” – med 13 bonusspår


I samband med 30-årsjubileum.

 

 

Den revoulionära rapgruppen Public Enemy släppte sitt fjärde album “Apocalypse ’91: The Enemy Strikes Black” 1991. En skiva över 14 spår som bland annat innehöll låtar som “Can’t Truss It” och “By The Time I Get To Arizona”, som båda medförde en hel del kontroverser.

 

Där videon till den förstnämnda målade upp en väldigt levande bild av slaveri, siktade den senare in sig på den forne Arizona-guvernören Evan Mecham som vägrade erkänna Martin Luther King-dagen i delstaten. Både låten och videon var så pass våghalsiga att de förbjöds från att spelas på MTV.

 

 

 

 

I samband med 30-årsjubileumet bjuder man nu på en nyutgåva av skivan med 13 nya bonusspår. Den uppdaterade versionen av den platinasäljande och Grammy-nominerade skivan släpptes tidigare denna månad och går nu att streama via diverse tjänster.

 

 

“Apocalypse ’91” innebär en ändrad kurs för gruppen, om än en ofrivillig sådan. Innan den första versionen av plattan kunde släppas försvann all musik, då producenten Hank Shocklees bil blev rånad. Men trots att man fick börja om från början och att incidenten enligt Shocklee “stunted Public Enemy’s growth”, lyckades man ändå knåpa ihop sitt mest framgångsrika album rent kommersiellt.

 

Av de 13 bonusspåren på deluxe-utgåvan gör 8 av dem debut på digitala streamingtjänster; däribland “Can’t Truss It (Goree Island Conga Radio Mix)”, “More News At 11 (Extended Gary G-Wiz Mega Bomb)” och remixer av “Nighttrain” av Pete Rock.

 

Lyssna nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL