Gästas av Nebay Meles, Eye N'I och GREiP.

Prins Daniel har efter de rosade singelsläppen ”Citroner”, ”Inte här” och ”Liniment” även nyligen följt upp med fjärde singeln “Harry Houdini”. Idag släpps hela debutalbumet, döpt efter den ungersk-amerikanska utbrytarkungen. Albumtiteln och temat har flera betydelser för Prins Daniel som i en nypublicerade intervju med Kingsize säger:

– Den ena delen handlar om att jag är född i den här kroppen och lärde mig tidigt att jag stack ut och var annorlunda. Jag har aldrig blivit mobbad men jag har alltid varit uppmärksam på att folk behandlar mig på ett visst sätt och att dom inte tror att jag ska kunna lyckas med saker beroende på hur jag ser ut.
– De första åren i mitt liv opererades mina fötter flera gånger. Och det hände ett antal gånger i bilen hem från sjukhuset att jag sparkade av mig gipset, så mina föräldrar började kalla mig för Houdini. Som barn gjorde det att jag såg mig själv som någon sorts superhjälte som kunde trotsa det omöjliga. Jag visste redan att jag sågs som annorlunda på grund av hur jag såg ut, men den där historien gav mig en underdog-mentalitet som gjorde att jag fick ett självförtroende i att inte låta mig själv begränsas av, i mitt fall, fysiska förutsättningar och vad folk tror.

”Houdini” är resultatet av ett två år långt samarbete mellan Prins Daniel och producenterna Teodor Wolgers, Simon Eby (Vanadis 2013) och Mats Sandahl (MASAKA). I en recension av skivan skriver musikredaktör Malkolm Landréus bland annat:

“‘Houdini’ är i det stora hela ett imponerande och genomarbetat verk av en av våra tekniskt skickligaste och mest begåvade textförfattare, som när han lyckas kombinera de båda epiteten utkristalliserar sig som en av de mest spännande artisterna inom svensk hiphop just nu.”

Läs intervju med Prins Daniel HÄR samt recensionen av skivan HÄR och lyssna på albumet nedan.

Foto: Felix Berg