5f86cde6439fe73b7352d202
Poeten TECNICALITET släpper släpper spoken rap-albumet “Bara Bars”


Har varit finalist i Poetry Slam-SM och “Ortens Bästa Poet”.

 

 

Poeten TECNICALITET  har en bakgrund som flerfaldig finalist och medaljör i Poetry Slam-SM. Dessutom är han den enda poeten i Sverige som tagit sig till final i både i Poetry Slam-SM och den uppmärksammade poesitävlingen ”Ortens Bästa Poet”. När han släpper musik benämner han sin musik för “Spoken-rap”, då den enligt egen utsago, präglas av avancerade rim, ordlekar och punchlines i kombination med samhällskritik och självreflektion. Tidigare har han bland annat släppt en svensk version på Joyner Lucas uppmärksammade video “I’m Not Racist”.

 

 

Nu är TECNICALITET aktuell med albumet “Bara Bars” vilket blir den första delen av albumtrilogi. På introspåret ”introvert” hörs den legendariska LOX-rapparen Jadakiss introducera Tecnicalitet som artist. Därefter framför han texter (bars) från olika platser, där varje spår är döpt efter en specifik plats som inspirerat texten. Se citat i urval från texterna på skivan:

 

”Jag ser unga män jaga snabba pengar, de kanske därför dom hamnar på löpsedlar” – “Djärva”

 

”…tänk dig att tanken slår dig att du är bäst på det här, vilket innebär att du slås mot dig själv, för det var din tanke som slog dig” – “Introvert”

 

”Ironi när dom säger att du lagt din röst fel, jag trodde vi hade rösträtt, så hur kan jag då lägga min röst fel” – “Riksdagen”

 

”Tro mig du vill inte ha beef och bli grillad, det är vad jag kallar för en bar be que,

Dom vill ha bars, jag ger dom bars på beställning och lämnar dom barnotan

Varje bar är visuell, varje bar går att fota, men du kan inte gå i mina skor du får gå barfota” – “Ringen”

 

 

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Happy anniversary #bröllopsdag #tecnicalitet #svenskrap #poesi #spokenrap #barabars #saga

Ett inlägg delat av TECNICALITET (@tecnicalitet)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL