Poeten Aiman Jihar släpper dikten “Vägval” som singel och video


 

 

Aiman Jihar har senaste åren etablerat sig som en av Sverige främsta spoken word-artister. Han är bland annat tvåfaldig Stockholmsmästare i Poetry Slam (2017-2018), tog tredjeplats i Poetry Slam SM (2017), samt finalist i Ortens Bästa Poet (2016). I slutet av mars släppte Aiman singeln “Vägval” som går att lyssna på nedan.

 

“Dikten beskriver en kall vinter 2010 i Stockholm. Det blir kaos i kollektivtrafiken och alla slåss för att ta sig hem. Den beskriver stunden då vi blir primitiva och hamnar i affekt. Detta verkar som en metafor för att understryka de processer vi hamnar i när vi börjar gruppera oss och se andra som ett hot. De processer som ibland tar över när vi gör politiska val.”

 

 

Aimans poesi beskrivs i en pressrelease som en kombination av avancerade rim, ordlekar och punchlines i kombination med samhällskritik och självreflektion. Aiman Jihar är snart aktuell med sitt debutalbum och debutbok med titeln “Schemateknik”. Aiman Jihar arbetar till vardags som skolchef och boken är skriven som ett pedagogiskt hjälpmedel för ungdomar som vill komma igång med sitt egna skrivande.

 

 

Utdrag ur texten i “Vägval”:

 

”Retorik som ökar motsättningar mellan grupper är inte motgiftet.
Vi önskar att nya tider blir fria tider men vi blir fängslade av rädslor när vi
matas av hat. Ingen konflikt har någonsin lösts genom upptrappning och
polarisering, men det är vad vi ser i samtiden”

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL