Neptunes-producenten, sångaren och rapparen Pharrell Williams avslöjar att han älskar De La Souls klassiska debutalbum, i en intervju med brittiska The Guardian.

“I was nearly 16 when “3 Feet High and Rising” came out. It was a total gamechanger. It changed my life, period.”

Han passade också på att öppna för ett framtida samarbete med New York-gruppen:

“Would I like to work with them? I would do anything for them, they know that. If they don’t, they should“, säger han i intervjun.

Efter att under flera år ha fört en kamp mot sitt före detta skivbolag Tommy Boy Records för rättigheterna till deras tidiga diskografi, så vann till slut De La Soul förhandlingarna och äger sedan 2021 sina egna masters. I och med det annonserade också gruppen att de släpper sina fyra första album “Feet High and Rising”, “De La Soul Is Dead”, “Buhloone Mindstate” och “Stakes Is High” på streamingtjänster.

Tidigare i år spikades ett releasedatum för klassikeralbumen, 3 mars 2023, men innan dess kommer ett antal singlar från skivorna. I fredags släpptes den första singeln “The Magic Number” som går att lyssna på nedan!

Om det blir något samarbete med Pharrell återstår att se. Neptunes-artisten passade i alla fall på att hylla De La Soul för att ha banat vägen för andra “misfits” i musikvärlden:

“Those guys are responsible for making so many of us misfits feel like we actually fit.”

65546e0a53c940223e0b0eb4