Petter släpper ny singel från kommande album


“…mitt sätt att gräva där jag står, att växa, åldras och mogna med musiken.”

 

 

Idag släpper Petter singeln ”Dom får mig aldrig levande” tillsammans med Thomas Stenström, den andra singeln från hans kommande album “Varholmsgatan”. Den första singeln “Austronat” kom i februari.

 

“Jag är otroligt glad att jag lärt känna Thomas Stenström. Det har varit så kul att göra musik ihop med honom. Den här låten betyder massor för mig. Den släpps dessutom i en väldigt märklig tid som hela mänskligheten går igenom just nu. Hade ingen aning om det här när vi gjorde den. Men det finns onekligen en stämning i hela låten”, säger Petter i ett pressmeddelande.

 

I början av juni släpper Petter sitt nya album med ett mer organiskt sound än vad vi hört från honom tidigare, inspelat tillsammans med producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Joel Alme, Hästpojken m.fl.) och flera gästartister. Albumet som kommer heta “Varholmsgatan” är uppkallat efter gatan som inspelningsstudion ligger på i Göteborg.

 

”Jag började nog den här skivan ganska vilsen men under resans gång har allt gått från klarhet till klarhet. Det här är enligt mitt eget tycke en stark skiva men den är såklart annorlunda. Kanske därför jag är så stolt. Att det är en annorlunda skiva är mitt sätt att gräva där jag står, att växa, åldras och mogna med musiken. Jag har gjort 20 stenhårda år i den här musikvärlden och efter dessa år har jag klippt mycket som jag kan känna ibland låser mig kreativt, jag känner mig väldigt fri nu”, säger han om skivan.

 

Lyssna på “Dom får mig aldrig levande” nedan.

 

 

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL